Läs om: Hur man gör ett blogginlägg!

Här kommer en liten guide till hur man skriver ett blogginlägg på bloggen. Jag vet sedan tidigare att vissa frågat om instruktioner så istället för att upprepa hela tiden kommer det här. Kopiera, och klistra in i ett nytt dokument och använd er av instruktionerna i ert nya liv som bloggare;)

1. Gå in på blogg.se

2. Skriv in anv.namn: musikalarna@****.** och lösen: ******

3. Grattis nu är du inne på musikalarnas konto! Tryck nu på översikt i nedre vänstra hörnet.

4. Nu ser du en översikt över allt som folk skrivit- kommentarer, inlägg och bilder. Till vänster finns även dessa kategoriserade som arkiverade dokument etc. I flikarna ovanför översikten finns följande kolumner:
* Blogg
* Skapa
*Arkiv
* Design
*Inställningar


5. För att skapa ett inlägg:
Klicka på SKAPA

Här kan du välja mellan inlägg, bild, lägga upp en länk eller en produkt (fråga mig inte vad en produkt är).

6. Skriv ditt meddelande. Du kan inte ändra storlek men däremot ha fet, kursiv eller understruken stil. Du kan även välja att centrera etc.
Du ser alla valmöjligheter här ovanför i verktygsmenyn.

7. Det lilla trädet i verktygsmenyn kan du klicka på om du vill lägga till en bild i ditt meddelande. Då öppnas ett nytt fönster och du kan välja en tidigare använd bild eller ladda upp en ny. Då väljer du "Ladda upp" högst upp i det högra hörnet. I och med detta öppnas ytterligare ett nytt fönster. Välj bläddra och välj din sparade bild. Välj sedan vilken bildstorlek du vill ha (vanligvis 500-800 px). Du kan även välja full storlek eller miniatyr. Ladda sedan upp bilden och den hamnar i ditt dokument.

8. Du kan även markera ett ord i ditt meddelande och klicka på kedjan i verkygsmenyn. Därmed kan du skapa en länk vilket innebär om du te.x vill bifoga en hemsida. Fyll i uppgifterna och klicka sedan på skapa länk.
PS. Den spruckna kedjan innebär att du tar bort länken.

9. Om du känner dig nöjd med ditt meddelande avslutar du med att välja kategori vilket är ditt namn.


Om du inte vill publicera ditt inlägg ännu kan du spara det som utkast genom att klicka på knappen här nedanför. Annars klickar du på Spara & publicera.

DONE!!

PS. Glöm ej rubrik. Annars publiceras inte inlägget!


Vill du ha mer tips ex hur du ändrar storlek på vissa ord etc. KLICKA HÄR

LYCKA TILL!!!

Kommentarer

Skriv en rad eller två!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0